Toneelvereniging Adieu et au Revoir speelt 'Een rondje balkon voor meneer', een komedie in twee bedrijven door Ray Cooney, vertaling Jan Hulsegge.

Regie door Bart Hettinga.

De staatssecretaris Richard van der Wallen heeft een avontuurtje georganiseerd met Sophie Blom, de secretaresse van de oppositieleiders. De avond wordt echter wreed verstoord als blijkt dat er "een lijk" in de vensterbank van hun hotelkamer ligt. Hoewel het lijk uiteindelijk niet helemaal dood blijkt te zijn, wordt de situatie er niet beter op als de man van Sophie zijn ingehuurde privé-detective gaat zoeken die de slippertjes van zijn vrouw aan het controleren is.

De kabinetchef wordt opgeroepen om alles te regelen, maar zijn onhandigheden maken het probleem alleen maar groter. Terwijl de hotelmanager de goede naam van het hotel probeert te beschermen is de kelner de enige die werkelijk de avond van haar leven heeft, omdat zij regelmatig met forse fooien wordt bedankt. Mevrouw van der Wallen en zuster de Vries maken de illusie, dat er iets vreemds aan de hand is, compleet.

Een stuk dat, in deze tijd van politieke schandalen, zeker zal aanspreken!

Uitvoeringen zijn er op:

20, 21, 27 en 28 maart 2020

3 en 4 april 2020

We zien uw graag bij een van onze voorstellingen!

 

0
0
0
s2sdefault

Toneelvereniging Adieu et au Revoir speelt de komedie 'Het zit in de familie' van schrijver Ray Cooney, vertaald door John Customs.

Dr. David den Staander staat op het punt een toespraak te houden op een conferentie voor neurologen, welke hem waarschijnlijk een koninklijke onderscheiding zal opleveren. Terwijl hij bezig is het slot van zijn speech te bedenken, arriveert Julia ten Bergen, een oude vlam van hem. Zij vertelt David dat hun verhouding jaren geleden resulteerde in de geboorte van een zoon, Leslie geheten. Deze staat beneden in de hal, verlangend eindelijk zijn vader eens te zien. Wanhopig, om dit catastrofale nieuws voor zijn vrouw Roos verborgen te houden, wordt David gedwongen niet èèn maar twee niet bestaande echtgenotes voor Julia te verzinnen. Hij roept daarbij de hulp in van zijn collega Dr. Huib Boonstra. De gebeurtenissen worden gecompliceerd door de aanweizgheid van politie, een assortiment aan wel- en niet bestaande hoofdzusters, een zwervende seniele patiënt, een volle injectiespuit met kalmerende middelen en de kostuums voor de jaarlijkse voorstelling van het ziekenhuispersoneel voor de patiënten.

Uitvoeringen zijn er op:

16, 22 en 23 maart 2019

5 en 6 april 2019

We zien uw graag bij een van onze voorstellingen!

0
0
0
s2sdefault

Toneelvereniging Adieu et au Revoir speelt het blijspel 'Luchtkastelen' van Lieke de Groot.

 

Vader is overleden en de familie ontvangt een uitnodiging van de notaris op een terras te verschijnen. Een terras waar zich meer gaat afspelen dan u denkt!

Met gepaste tegenzin verschijnen ze allen op het gewenste tijdstip, nieuwsgierig naar de erfenis van de oude kipballengigant ‘van Dobbe’ met vastgoed, aandelen en geld in het verschiet.

De onderlinge verhoudingen en de aanwezigheid van ongenode gasten leveren de nodige spanningen op. Wie zijn de getuigen? Welke rol speelt de overledene?

Het duurt de familie allemaal veel te lang…

Krijgt een ieder zijn deel of toch een ‘luchtkasteel’?

 

Kaarten verkrijgbaar op deze site, via menu reserveren.

 

0
0
0
s2sdefault

Toneelvereniging Adieu et au Revoir speelt de klucht "Matha en Maarten" van schrijver Pol Anrys.

 

Maak kennis met Martha en Maarten, broer en zus op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten, verkochten ze die boerderij echter 10 jaar geleden op lijfrente aan een notaris, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet, is dat broer en zus op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte termijn een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming.

Met een groep wielertoeristen in het hotel voor de ronde van Zuid-Holland, een ongeduldige notaris, een dealer die niet zuiver op de graat is en technische mankementen valt het niet mee de oogst veilig te stellen.

U kunt wel raden dat dit tot komische, spannende en hilarische situaties leidt.

We zien U graag bij een van onze voorstellingen.

0
0
0
s2sdefault